+
Algemeen

The Wallaby - Wanted Poster


portret

naam: Wallaby
Andere namen: /
Latijnse naam: Notamacropus
klasse: Zoogdieren
afmeting: 60 - 80 cm
gewicht: afhankelijk van het type tot 20 kg
leeftijd: 8 - 15 jaar
verschijning: bruin of grijs gekleurd
seksueel dimorfisme: Ja
Nutrition-type: Herbivore (herbivor)
eten: Bladeren, grassen, varens, kruiden, knoppen en schors
verspreiding: Australië, Nieuw-Guinea
oorspronkelijke oorsprong: Australië
Slaap-waakritme: dag of nacht actief
leefgebied: Bushlandschappen, bossen
natuurlijke vijanden: Dingo, vos, huiskat
geslachtsrijp: Vrouwtjes: ongeveer 14 maanden, mannen: ongeveer 20 maanden
paartijd: afhankelijk van de soort
dracht: 28 - 35 dagen
worpgrootte: 1 welp
sociaal gedrag: Eenlingen of groepsverenigingen
Van uitsterven: Nee
Verdere profielen van dieren zijn te vinden in de Encyclopaedia.

Interessant over de Wallaby

  • De wallaby's beschrijven een subgenus in de kangoeroes, die Macrobus wordt genoemd en in totaal acht soorten omvat.
  • De Wallaby is een inwoner van de kustgebieden in het noorden, oosten en zuiden van Australië. De Flinkwallaby komt oorspronkelijk uit Nieuw-Guinea en Australië. Een kleine populatie wallaby's, bestaande uit ongeveer 150 dieren, heeft zich gevestigd in het Forêt de Rambouillet in Frankrijk. Het is ontstaan ​​uit enkele wallaby's die in de jaren zeventig uit een dierentuin zijn ontsnapt.
  • Wallabies vestigen zich in hun droge Australische landschappen met struik- of boomgroei.
  • Afhankelijk van de soort is de wallaby een eenzaam of sociaal dier dat in grotere groepsverenigingen leeft. Er zijn zowel nachtelijke als dagdieren soorten.
  • Wallaby's zijn kleine kangoeroes die een maximale lichaamslengte van tachtig centimeter bereiken en tot twintig kilogram wegen, met grote verschillen tussen de soorten.
  • De wallaby heeft een bruine of grijze vacht, die bij sommige soorten patronen of strepen op de rug en het gezicht vertoont.
  • Het lichaam komt overeen met dat van alle kangoeroes en is voornamelijk te danken aan de sterke en lange achterpoten, veel kleinere voorpoten en de gespierde en zeer lange staart aan.
  • Wallabies zijn herbivoren die zich voeden met verschillende varens, grassen en kruiden evenals knoppen en schors, afhankelijk van hun verspreiding. Om de vochtbehoefte in droge periodes in evenwicht te houden, kauwt Wallaby wortels waarin water wordt opgeslagen.
  • De draagtijd van de wallaby is gemiddeld 35 dagen.
  • Net als andere kangoeroes bevallen vrouwelijke wallaby's slechts twee centimeter en onderontwikkelde juvenielen, die instinctief onmiddellijk na de geboorte in het zakje van de moeder kruipen en aan een speen vastklampen.
  • De jongen groeien op in de zak en laten deze pas na een paar maanden achter wanneer ze volledig ontwikkeld zijn. Zelfs dan zullen ze nog een paar maanden blijven zuigen.
  • Vrouwelijke wallaby's paren weer kort na de geboorte van een jong. Het embryo groeit echter pas wanneer de oudere welp de buidel van de moeder al heeft verlaten. Dit fenomeen wordt vertraagde arbeid in de biologie genoemd en wordt verondersteld het voortbestaan ​​van de soort in de dorre en dorre gebieden van Australië te verzekeren, want als een jong verloren is, wordt een ander binnen een maand geboren.


Video: The Wrong Trousers (Januari- 2021).