+
Informatie

Het water varken - Gezocht poster


portret

naam: Water varken
Andere namen: Capibara
Latijnse naam: Hydrochoerus hydrochaeris
klasse: Zoogdieren
afmeting: 1 - 1,3 m
gewicht: 50 - 65kg
leeftijd: 6 - 10 jaar
verschijning: bruin-grijze vacht
seksueel dimorfisme: Nee
Nutrition-type: Herbivore (herbivor)
eten: Waterplanten, wortels, grassen
verspreiding: Zuid-Amerika
oorspronkelijke oorsprong: Zuid-Amerika
Slaap-waakritme: schemering actief
leefgebied: bij het water
natuurlijke vijanden: Kaaiman, jaguar, slangen, roofvogels
geslachtsrijp: komt voor in het tweede levensjaar
paartijd: mogelijk het hele jaar door
dracht: 110 - 150 dagen
worpgrootte: 1 - 8 pups
sociaal gedrag: Beslag dier / solitair
Van uitsterven: Nee
Verdere profielen van dieren zijn te vinden in de Encyclopaedia.

Interessant over de capibara

  • De capibara, Hydrochoerus hydrochaeris of Capibara, beschrijft 's werelds grootste vertegenwoordiger van knaagdieren, nauw verwant aan cavia's.
  • Het is alleen inheems in Zuid-Amerika, waar het wordt gevonden van Argentinië tot Panama.
  • Capibara koloniseren verschillende habitats en zijn te vinden in wetlands en natte graslanden, evenals regenwouden, savannes en losse bossen.
  • Omdat het watervarken semiaquatisch leeft, blijft het altijd in de buurt van wateren.
  • Dit zoogdier, ook bekend als een gigantisch kamp, ​​bereikt een hoofdstamlengte van maximaal 130 centimeter en weegt tot 65 kilogram, met vrouwtjes groter en zwaarder dan mannetjes.
  • De naam water hog dankt dit knaagdier zijn gedrongen en ronde gestalte, die doet denken aan die van een varken.
  • Het lichaam van de beer is bedekt met een dunne en borstelige, roodbruine tot geelachtig bruine vacht.
  • Het watervarken heeft lange benen en een ronde schedel met enigszins uitstekende ogen en kleine ronde oren.
  • Het is perfect aangepast aan de semiaquatische manier van leven met zwemvliezen.
  • Capibara's zijn actief in de schemering en leven in kuddes, die uit maximaal dertig dieren kunnen bestaan ​​en bestaan ​​uit een enkele man, meerdere vrouwen en jonge dieren.
  • De mannen die geen familievereniging hebben opgericht, leven als eenlingen.
  • Het mannetje paren met verschillende vrouwtjes van zijn harem. Gedurende deze tijd vormt zich een geurklier op zijn snuit, die een muskusachtige geur afgeeft.
  • Na een draagtijd van vier tot vijf maanden baren de vrouwtjes verschillende jonge dieren, die volledig ontwikkeld zijn en hun moeder al uren na de geboorte vergezellen. Uiterlijk op de leeftijd van vier maanden worden ze gespeend en uitgezet.
  • Het watervarken voedt zich voornamelijk met waterplanten, boomwortels en kruiden, maar minacht niet met landbouwproducten zoals rijst, meloenen of suikerriet.
  • Aan de kust vinden capibara's beschutte en goed verborgen plaatsen om zich overdag terug te trekken.
  • Veel capibara's worden het slachtoffer van kaaimannen en jaguars, maar worden ook intensief door mensen opgejaagd als vleesleverancier.
  • Als capibara's zich bedreigd voelen, vluchten ze altijd het water in.
  • De levensduur van het zwijn is ongeveer tien jaar.


Video: Luther and the Protestant Reformation: Crash Course World History #218 (Maart 2021).