+
In detail

De giraf - profiel


portret

naam: Giraf
Andere namenFoto's: Steppegiraf
Latijnse naam: Giraffa camelopardalis
klasse: Zoogdieren
afmeting: 2-6 m
gewicht: 800 - 1500kg
leeftijd: 10 - 25 jaar
topsnelheid: 50 - 60 km / u
verschijning: geelbruin
seksueel dimorfisme: Ja
Nutrition-type: Herbivore (herbivor)
eten: Planten, bladeren
verspreiding: Afrika
oorspronkelijke oorsprong: waarschijnlijk Marokko / Algerije
Slaap-waakritme: dag
leefgebied: Savannahs
natuurlijke vijandenAfbeelding: Lion, hyena,
geslachtsrijp: 4 - 5 jaar
paartijd: het hele jaar door
dracht: 14 - 15 maanden
worpgrootte: 1 welp
sociaal gedrag: Kuddedier
Van uitsterven: Ja
Verdere profielen van dieren zijn te vinden in de Encyclopaedia.

Interessante feiten over de giraf

  • De blauwe tong van de giraf kan tot een halve meter lang zijn en dient als een grijpgereedschap voor bladeren.
  • Giraffen drinken zelden. Over het voedsel kan bijna de gehele vloeistofbehoefte worden gedekt.
  • Een giraf bereikt een maximale snelheid van 60 km / u in galop.
  • Giraffen slapen terwijl ze staan.
  • Giraffen eten het liefst op de boomtoppen van jonge acaciabomen. Vanwege hun grootte zijn ze ook de enige dieren die tot dit voedsel kunnen komen.
  • Per dag slaapt een giraf minder dan 60 minuten. In de savannes leven talloze dag- en nachtelijke roofdieren, daarom moeten giraffen de hele dag waakzaam zijn en nooit tegelijkertijd slapen.
  • Giraffen bevallen van slechts één veulen per nest.
  • Een volwassen giraf heeft vrijwel geen natuurlijke vijanden. Alleen jonge giraffen moeten bang zijn voor grotere roofdieren (bijv. Leeuwen). In geval van gevaar staan ​​de jonge giraffen onder een volwassen giraf.
  • Het hart van een giraf is een van de krachtigste harten van zoogdieren omdat het bloed langs de lange nek moet worden opgepompt.
  • Giraffen zijn pure herbivoren. 20 - 50 kg plantaardig materiaal per dag wordt verbruikt, wat 15-20 uur kan duren.
  • Bij de geboorte zijn jonge giraffen al twee meter lang. Zonder dit formaat zouden de jongens niet bij de spenen van de moeder komen en dood sterven van de honger.
  • Giraffen communiceren net als olifanten via diepe infrasound-geluiden. Omdat beide soorten op verschillende frequentiebereiken communiceren, storen ze elkaar niet.